Peter Pontiac - Originele schets in pen en potlood voor een cartoon (ca. 2006)

35. Peter Pontiac - Originele schets in pen en potlood voor een cartoon (ca. 2006)

Leuke cartoon in pen en potlood van een beleidsmedewerker achter zijn bureau die een zojuist afgemaakt rapport over cultural governance in zijn handen houdt op het moment dat zijn zoon vraagt waar hij blijft.

Gevat in een dunne mahonie lijst met een dubbele zwarte passe-partout, wat het diepte geeft en waardoor het een schitterend geheel wordt.

Vermoedelijk gemaakt in of vlak na 2006, toen Stichting Kunst & Zaken de Code Cultural Governance publiceerde. Het idee hierachter was dat culturele instellingen aan integer en verantwoord zelfbestuur doen bij het realiseren van hun maatschappelijke doelstellingen. Om subsidie te kunnen krijgen moesten instellingen deze code onderschrijven. De code wint aan belang bij professionalisering en verzakelijking van de culturele sector. Toepassing ervan zorgt voor onderscheid tussen taken en bevoegdheden van directie, bestuur of raad van toezicht. Naast de bestuurders en toezichthouders die baat hebben bij cultural governance, hebben ook betrokkenen zoals onder andere overheden, fondsen en sponsors er profijt bij vanuit het idee dat een goed functionerend bestuur of raad van toezicht bijdraagt aan betere resultaten.

* Peter Pontiac (geboren op 28 april 1951 te Beverwijk – overleden op 20 januari 2015 te Amsterdam).

Peter Pontiac was autodidact en Nederlands bekendste underground striptekenaar. Hij begon eind jaren zestig te werken voor nationale en internationale muziek- en undergroundbladen. Later tekende hij voor verschillende bekende kranten en bladen in Nederland, als één van de belangrijkste illustratoren. Hij ontving in binnen en buitenland verschillende prijzen, waaronder de Stripschapsprijs, de Professor Pi-prijs en de Maarten Toonderprijs voor zijn gehele oeuvre.

Zijn belangrijkste werken zijn onder andere: Kraut; een biografiek over zijn vader die fout was in de oorlog (2000), Rhythm; een verzameld werk met alle strips gemaakt tussen 1968 en 2010 (2010), Styx, of: de zesplankenkoorts (2015), een verhaal (z’n eigen ziekte) en de dood (onvoltooid, 2015). [Bron: Peterpontiac.nl]


Prijsindicatie: 75 - 150
Afmetingen: Lijst 43 x 33 cm, beeld 20 x 15 cm.
Conditie: Uitstekend.
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)

Verkoopprijs: € 60

U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.