Over onsHet concept

De Curiosa Carrousel presenteert u een maandelijkse veiling van 50 items die op een bepaalde manier bijzonder zijn. Bijzonder vanwege de maker, de herkomst of de geschiedenis van de objecten. Of simpelweg vanwege het vakmanschap waarmee ze gemaakt zijn. In elke nieuwe carrousel proberen we met liefde, aandacht en oog voor kwaliteit een selectie te maken waarmee uw nieuwsgierigheid geprikkeld wordt. Wij willen u dingen aanbieden die u anders niet snel tegen zult komen… En het leuke is: geen carrousel zal hetzelfde zijn.

Voor iedere carrousel maken wij een gevarieerde selectie van opmerkelijke, spraakmakende of zelfs unieke objecten. Bijvoorbeeld op het gebied van moderne en klassieke kunst, boeken, mode, curiosa, design en fotografie. In onze carrousel treft u dingen aan die om de één of andere reden verzamelwaardig zijn. Naast een mooie presentatie met duidelijke foto’s en een heldere beschrijving zullen we u daarom ook het verhaal achter de objecten vertellen.

De selectie maken we op basis van onze kennis en jarenlange werkervaring bij diverse veilinghuizen. Maar we selecteren ook op gevoel en naar onze smaak. Met een prikkelend aanbod van niet-alledaagse dingen proberen we in ieder geval uw aandacht te winnen. Al is het voor even. Is het niet met de bijzondere objecten zelf dan toch met de verhalen die erachter schuil gaan.

Kijkdagen en veiling

Kijkdagen

De Curiosa Carrousel is een digitaal platform. U kunt de objecten in de veiling dan ook op uw beeldscherm bekijken en bestuderen. Het is ook mogelijk om op onze fysieke kijkdagen langs te komen om de items uit de veiling in het echt te komen bekijken. Maandelijks vullen we een ruimte in ons pand met de 50 objecten die samen de maandelijkse veiling vormen. U bent op donderdag, vrijdag en zaterdag van harte welkom in ons pand aan de Nieuwe Markt in Groningen. U vindt ons in het hart van de stad, tegenover de ingang van het Groninger Forum.

Taxatie en inkoop

Om maandelijks een interessante veiling te kunnen presenteren, kopen wij ook in. Heeft u een bijzonder item dat u wilt verkopen of inbrengen in de veiling, dan kunnen wij een taxatie verrichten. U kunt contact met ons opnemen via de contactpagina of langskomen in ons pand op donderdag, vrijdag of zaterdag. Wij zijn u graag van dienst.

Het team

De Curiosa Carrousel is opgericht door Guido Aris, Job Kwakman en Ruud de Jong.

Wij hebben jarenlang voor diverse veilinghuizen gewerkt. Als expert, veilingmeester en business developer hebben we vele duizenden items de revue zien passeren. We zijn gefascineerd door de krenten in de pap. De zeldzamere objecten, de items met een bijzonder verhaal.

Daarom is het onze missie om in de Curiosa Carrousel juist die objecten te gaan veilen en op een mooie manier te presenteren.