Uitleg

Inschrijven

Om te kunnen bieden op de items in de veiling heeft u een account nodig. Deze maakt u eenvoudig en gratis aan door zich te registreren. Kies hiervoor in het menu ‘Mijn carrousel’ de optie ‘registreren’. U registreert zich met uw emailadres en een zelf te kiezen wachtwoord.

Om in te loggen, vult u in het menu ‘Mijn carrousel’ uw gebruikersnaam (= uw emailadres) en het gekozen wachtwoord in.

Nu kunt u uw bod uitbrengen!

Bieden

U kunt op twee manieren een bod doen. De eerste manier is een handmatig bod: u biedt dan in één keer het bedrag dat u opgeeft. De tweede manier is een autobod, waarbij u het maximale bedrag opgeeft dat u wilt bieden. U biedt daarmee in eerste instantie slechts het bedrag dat minimaal nodig is. Wanneer een andere bieder een bod uitbrengt dat onder dit maximum gelegen is, dan wordt uw bod één biedstap boven de andere bieder verhoogd zodat u de hoogste bieder blijft. Indien een andere bieder die precies het maximale bedrag van uw autobod biedt, wordt het item aan u toegewezen omdat uw bod eerder is uitgebracht.

De biedstappen zijn als volgt:

bij biedingen tot 5 euro is het eerst mogelijke volgende bod steeds 1 euro

van 5 tot 50 euro: 5 euro

van 50 tot 200 euro: 10 euro

van 200 tot 500 euro: 20 euro

van 500 tot 1000 euro: 50 euro

van 1000 tot 10.000 euro: 100 euro

van 10.000 euro tot 20.000 euro: 500 euro

hoger dan 20.000 euro: 1.000 euro

Bij een bod in de laatste 2 minuten wordt de looptijd van een veilingkavel met twee minuten verlengd. Dit doen we om iedereen een eerlijke kans te bieden om een item te winnen.

Let op: een eenmaal uitgebracht bod is bindend. U verplicht zich om het item ook daadwerkelijk af te nemen als u de hoogste bieder bent aan het einde van de veiling.

Kosten

De veilingkosten bedragen 20% van het hoogste bod. Dit is inclusief btw.

Betalen en verzenden

Wanneer u een item heeft gewonnen ontvangt u van ons een email. Hierin staan de betaalinstructies. De betaaltermijn voor een gewonnen item is 7 dagen.

Na betaling kunt u uw aankoop komen afhalen. Wij vragen u om vooraf een afspraak te maken. Dit om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Kavels dienen binnen een maand te worden afgehaald.

Wij kunnen uw aankoop ook verzenden. Verzending vindt altijd aangetekend plaats en desgewenst verzekerd.

Sommige items zijn door formaat, gewicht of kwetsbaarheid niet geschikt om verzonden te worden en kunnen alleen afgehaald worden. Dit staat dan in de omschrijving vermeld.

Op alle aankopen zijn onze veilingvoorwaarden van toepassing.