Blikvanger van de maand

Gelimiteerde editie 'Avenue de l'Opéra'

voor €29,95 (slechts 50 exemplaren!)

N.B. Wanneer u zich voor de blikvanger inschrijft, ontvangt u na afloop van de veiling een factuur. Als u één of meer van onze 50 items in de veiling hebt gewonnen, zal de Blikvanger van de Maand op dezelfde factuur staan.

De Blikvanger van de Maand is deze maand een ingelijste afdruk van het 19e eeuwse glaspositief Avenue de l'Opéra. De Franse amateurfotograaf, die zijn of haar reis van Parijs via Zwitserland naar Venetië vastlegde, laat hier een prachtig tijdsbeeld zien van een drukbezette Avenue de l'Opéra in Parijs.

Eind 19e eeuw, ten tijde van het bewind van Napoléon, heeft een grote renovatie van Parijs plaatsgevonden. Baron Haussmann, de prefect van de Seine, had de leiding over deze renovatie. Ondanks dat er veel kritiek was op de extravagantie van de renovatie, wat leidde tot zijn ontslag, is zijn invloed nog steeds te zien in hedendaags Parijs. Middeleeuwse straten en huizen werden gesloopt, en in de plaats daarvan kwamen brede wegen, pleinen en parken. Ook de Avenue de l’Opéra is in deze tijd gebouwd. Het was een belangrijke weg in het verkeersplan, omdat het een aantal grote boulevards met elkaar verbond. De toegang tot de welvarende wijken werd daardoor sterk verbeterd.

Deze ingelijste foto geeft een fraai tijdsbeeld van Europa in de 19e eeuw, en misstaat zeker niet in een hedendaags interieur.

Bestel uw blikvanger(s)!

U kunt Registreren of Inloggen om de blikvanger te bestellen.