Draagbaar Noord-Afrikaans schoenpoetsmeubel met toebehoren (eind 19e eeuw)

49. Draagbaar Noord-Afrikaans schoenpoetsmeubel met toebehoren (eind 19e eeuw)

Men zegt wel 'Schoenmaker blijft bij uw leest', maar wanneer je naar dit meubel kijkt krijg je bijna zin om op pad te gaan om schoenen te gaan poetsen.

Even zonder gekheid, dit gebruiksvoorwerp is instrument geweest van een eerbaar en ambachtelijk beroep. Iemand die op een druk plein of straathoek in een stad als Marrakesh in no-time uw schoenen weer als nieuw tevoorschijn kon toveren. Daarbij is het een schitterend object om alleen al naar te kijken. De leest, het met met koper beslagen hout, de voorstellingen in datzelfde bewerkte koper, maar ook de flessen met olie en kleurstoffen die zichtbaar uit een ander tijdperk stammen. Zelfs de ingenaaide draad in de lederen riem waarmee het object (dat zeker niet licht weegt!) over straat gedragen kon worden getuigt van kwaliteit en vakmanschap.

Dus of u nu voor een carrière switch kiest of het gewoon ziet als een mooi object: in alle gevallen gaat het om een fraai staaltje toegepaste kunst. Nu nog een bevlogen poetser gezocht...


Prijsindicatie: 200 - 300
Afmetingen: Lengte 84 cm, hoogte 48 cm en diepte 18 cm.
Conditie: In gebruikte maar goede staat (één van de laadjes is iets doorgeroest, verder uitstekend, zie foto's)
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)
Minimumbod: €
U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.