Rie Cramer - Gemengde techniek

48. Rie Cramer - Gemengde techniek

Rie Cramer (Nederlands Indië 1887- Laren 1977) is waarschijnlijk Nederlands meest gewaardeerde illustrator van kinderboeken. Aanvankelijk werkte zij volgens de stijlkenmerken van de Art Nouveau, vanaf de jaren 1920 zou zij gaandeweg steeds meer haar eigen, meer ingetogen stijl gaan vinden. Vanaf de jaren 1930 zouden haar werkzaamheden verschuiven van illustraties voor kinderen naar jong volwassenen.

Cramer werkte ook als schrijfster, onder meer voor verzetskrant Het Parool gedurende de Tweede Wereldoorlog. In de oorlog stond haar werk onder druk als gevolg van haar kritische houding ten opzichte van de bezetter. Na de oorlog bereikte zij met haar illustraties een ongekende populariteit.

Het aangeboden werk is typerend voor Cramer en verkeert in zeer goede staat. Het betreft een fraaie gemengde techniek van oost-indische inkt en aquarel met nog heldere kleuren. Het is subtiel gesigneerd op de kaft van een van de boeken links midden in het beeld. Bijzonder is het speciaal voor dit werk op maat gemaakte originele houten lijstje waar ook het glas nog in zit.


Prijsindicatie: 300 - 500
Afmetingen: 20 x 14 cm.
Conditie: In zeer goede staat. Bekijk ook de foto's voor een eigen indruk.
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)
Minimumbod: €
U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.