63 houtsneden: het grafische oeuvre van K. P. C. de Bazel

18. 63 houtsneden: het grafische oeuvre van K. P. C. de Bazel

Map met de 63 van het blok gedrukte houtsneden van K.P.C. de Bazel voorzien van een inleiding. De houtsneden werden vervaardigd tussen 1894 en 1903 en gedrukt op Banzay papier in 500 ongenummerde exemplaren. Elke houtsnede op een los vel. Een deel van de oplage is in 1925 al uitgebracht in een oudere band. Een ander deel van de oplage bleef achter en is recenter alsnog uitgegeven in een nieuwere band. De houtsneden vormen een bonte verzameling ontwerpen voor onder meer het tijdschrift Licht en Waarheid, voor Amsterdamse ondernemers en een aantal eigen ontwerpen. En dat allemaal in een sierlijke art deco stijl die veel liefde en vakmanschap verraadt.

De werken in de map vormen een mooi overzicht van het grafische werk van de multidisciplinaire kunstenaar K.P.C. de Bazel. Zoals in het verleden vaker voorkwam, was De Bazel niet louter graficus. Hij was tevens een gewaardeerd architect. Hij ontwierp meubels. En ook verschenen er talloze series serviesgoed (glazen, kommen, schotels) van zijn hand.

De houtsneden bevinden zich in de collecties van onder andere het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Metropolitan Museum in New York.


Prijsindicatie: 100 - 150
Afmetingen: 30 x 23 cm.
Conditie: In zeer goede staat
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)
Minimumbod: €
U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.