Jan Steen - Bronsreliëf getiteld 'Treden' met gesigneerd boek (Steen en brons) - 1998

26. Jan Steen - Bronsreliëf getiteld 'Treden' met gesigneerd boek (Steen en brons) - 1998

Schitterend bronzen beeld van een driedimensionale trap getiteld 'Treden'. Kunstenaar Jan Steen heeft het gesigneerd en genummerd (H.C. 5). Het komt met een klein certificaat (wat licht aangevreten is door zilvervisjes) en de monografie 'Steen en Brons', wat de kunstenaar signeerde op de Franse titelpagina.

* Jan Steen kreeg zijn opleiding aan Academie Minerva in de stad Groningen (1974-1978). In zijn vroegere werk koos hij vooral voor dierfiguren (vooral vogelachtige figuren stonden vaak centraal), zijn recente werk is meer gericht op de geabstraheerde mens. Hij woonde en werkte in Den Andel.

Als beeldhouwer werkte hij ook met andere kunstenaars samen. Zo maakte hij in 1986 met Jon Gardella een beeldengroep ter gelegenheid van de dorpsvernieuwing in Spijk. Met Harm van Weerden maakte hij De Golf (2000) voor bij het nieuwe zwembad in Hoogezand. In zijn performances bestudeerde hij de menselijke abstractie in haar natuurlijke omgeving. Hierin belichaamde hij wat hij met zijn kunstwerken probeerde weer te geven. Hij overleed in 2016.


Prijsindicatie: 450 - 650
Afmetingen: 26 cm x 17.5 cm x 5 cm (h x b x d)
Conditie: Brons uitstekend, boek met lichte sporen van gebruik (schutblad ontbreekt, sommige pagina's licht vergeeld).
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)
Minimumbod: €
U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.