De kunstbijbel van Pieter A. Scheen in 2 delen - 1969/1970

21. De kunstbijbel van Pieter A. Scheen in 2 delen - 1969/1970

Het Lexicon Nederlandse beeldende kunstenaars 1750-1950 geldt als een standaardwerk waarin over alfabetisch gerangschikte kunstenaars uit de genoemde periode een beknopte biografie, alsmede een beschrijving en karakteristiek van het werk zijn opgenomen. Het naslagwerk is samengesteld en uitgegeven door de Haagse kunsthandelaar Pieter A. Scheen en is niet alleen onder professionals (kunsthandelaren, taxateurs, veilingmeesters, enzovoort), maar ook onder kunstliefhebbers en verzamelaars een begrip geworden.

De vergulde rode kunstlederen banden zijn onherkenbaar en doen echt denken aan een bijbel. Terecht, want dit meer dan 2000 pagina's tellend naslagwerk is dé bijbel als het gaat om (beeldende) kunstenaars die ertoe deden in de 19e en 20e eeuw. Staat de kunstenaar van een werk uit die tijd er niet in, dan doet hij of zij helaas (over het algemeen) niet mee. Het gaat hier om een lexicon en daarmee had Scheen uitputtend willen zijn maar dat lukt uiteraard nooit helemaal. Desalniettemin is hij erin geslaagd een vrij compleet naslagwerk na te laten, en het zelfs te illustreren met plaatjes van kunstwerken van genoemde kunstenaars.


Prijsindicatie: 100 - 200
Afmetingen: 26 x 19 x 6 cm (per deel)
Conditie: In goede staat.
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)
Minimumbod: €
U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.