Corneille - 69 (Portfolio met 6 piëzografieken en 6 piëzofoto's van 'Corneille's vrouwen') - 2002

22. Corneille - 69 (Portfolio met 6 piëzografieken en 6 piëzofoto's van 'Corneille's vrouwen') - 2002

Spraakmakend portfolio bestaande 6 piëzografieken en 6 dito foto's, alle in een plastic bewaarmapje en gevat in een gele linnen map met Corneille en Studio Koster in zwartopdruk. Dit alles ingeleid met een gedicht van Simon Vinkenoog. Er zijn in 2002 twee van deze portfolio's tegelijkertijd uitgegeven, eentje in een blauwe, en eentje met een gele linnen band (de foto's en kunstwerken zijn ook anders). Hier wordt de gele editie aangeboden.

Waarom is deze uitgave zo spraakmakend? Niet eens zozeer omdat Corneille een berucht 'vrouwenverslinder' was, maar meer omdat deze vrouwen samenwerking verleenden om dit toch wel erotisch getint exposé in deze uitgave mogelijk te maken.

Tekst: Simon Vinkenoog en Carla Boogaards.
Uitgegeven in een gelimiteerde editie van 69 + 10 E.A. + 10 H.C. ex. Dit is nummer E.A. 7/10. Extra bijzonder dus, want deze 'epreuve d'artiste' exemplaren waren speciaal voor de kunstenaar om aan familie, vrienden en andere aanverwanten te kunnen schenken.

Het colofon en het gedicht zijn beide in druk gesigneerd. De grafieken en foto's zijn ook niet met de hand gesigneerd, maar wel met de hand genummerd. Ze zijn ook voorzien van het blindruk van Corneille.

* Cornelis Guillaume van Beverloo, beter bekend als Corneille (Luik, 3 juli 1922 - Auvers-sur-Oise (Frankrijk), 5 september 2010) was een Nederlandse kunstschilder en één van de voornaamste leden van Cobra.

** Piëzografie is een benaming van een druktechniek, zoals er ook zeefdruk, lithografie of offset bestaat. De printkop spuit in stroken met hoge precisie piepkleine druppeltjes inkt op het papier. Het komt neer op een hoogwaardige versie van inkjet-printen, waar verschil ten opzichte van een desktop printer vooral zit in de hoge kwaliteit van de inkt en het papier. De 12 kleuren-inkten en speciale coatings zorgen voor spetterende kleuren, een diep zwartbereik en kleurvastheid tot wel 100 jaar (onder de juiste omstandigheden), waarmee het voldoet aan de hoogste eisen van kunstenaars, fotografen, grafici, galerieën en musea.


Prijsindicatie: 300 - 400
Afmetingen: 30 x 25 x 6 cm.
Conditie: De gele linnen band (portfolio) is gevlekt en in die zin niet mooi meer. Verder verkeert het geheel in vrijwel nieuwstaat.
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)
Minimumbod: €
U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.