De 25-jarige jubileumeditie van Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle met een originele krijttekening! - 1994

81. De 25-jarige jubileumeditie van Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle met een originele krijttekening! - 1994

Bijzondere (Engelstalige) uitgave van The Very Hungry Caterpillar (Rupsje Nooitgenoeg) ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het wereldberoemde prentenboekje voor kinderen. De zilverkleurige band is aan de voorzijde voorzien van een originele tekening in vetkrijt, gesigneerd en gedateerd. Linksonder een persoonlijke opdracht. Dit exemplaar is een zogeheten 'artist's proof' (AP) in een totale oplage van slechts 500 exemplaren (eveneens gesigneerd), die de kunstenaar aan vrienden en aanverwanten kon schenken. Het geheel is gevat in een doorzichtige plexiglazen dekseldoos.

Okee, voor een Sinterklaas-, kerst- of geboortecadeautje is de prijs wat heftig, maar de verzamelaar zal dit zeker op waarde schatten.

* Rupsje Nooitgenoeg is een prentenboek voor kleuters, geschreven door Eric Carle en uitgegeven in 1969. Het is misschien wel hét bekendste kinderboek voor die leeftijdscategorie. Wie is er niet groot mee geworden? Het gaat over een gelijknamig rupsje dat altijd honger heeft. Gedurende het grootste deel van het boek is het rupsje aan het eten, eerst door blaadjes, dan door fruit, groente, maar ook worstjes, taart en andere versnaperingen, waarvan de gaten in de bladzijden (afgekort en opvolgend in grootte, waardoor de reis van ons rupsje heel mooi zichtbaar wordt) getuige zijn. Het rupsje met de toepasselijke naam, legt al etend een behoorlijke reis af, tot het zich terugtrekt en aan het eind van het boek ontpopt tot een prachtige vlinder. Het boekje heeft ook een sterk educatief karakter, want het laat de levenscyclus van een vlinder zien, leert kinderen tot vijf tellen, behandelt de dagen van de week en geeft ook een inkijkje in diverse soorten voedsel.


Prijsindicatie: € 500 - € 800
Afmetingen: 21,5 x 30,5 x 1,5 cm.
Conditie: Zeer goed.
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)
Minimumbod: €
U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.