Willem Diepraam - Tweeluik originele foto's van concertzaal Vredenburg in Utrecht (jaren '70/'80)

19. Willem Diepraam - Tweeluik originele foto's van concertzaal Vredenburg in Utrecht (jaren '70/'80)

Fraaie set foto's van de hand van Nederlands topfotograaf Willem Diepraam, gevat achter glas in eenvoudige zwarthouten lijstjes. Vermoedelijk zijn ze ooit bedoeld geweest voor een publicatie over muziekcentrum Vredenburg in Utrecht, want het leuke is dat de foto's in de marge redactieaanwijzingen bevatten. Of die van de fotograaf zelf zijn is onduidelijk. De aanwijzingen die met markeerstift gedaan zijn laten in ieder geval mooi zien hoe een redactie over een foto nadenkt alvorens hem in een publicatie op te nemen. Los daarvan heeft Diepraam met deze foto's een treffend en sfeervol tijdsbeeld weten te vangen.

Fotograaf Willem Diepraam (1944) is van grote invloed geweest op de Nederlandse fotografie. Vanaf de jaren 70 stond hij aan de wieg van de journalistieke fotoreportage en wist hij vervolgens de fotografie als vorm van kunst naar een hoger plan te tillen.


Prijsindicatie: € 50 - € 100
Afmetingen: Totale afmetingen (lijst): 33 x 43 x 2 cm.
Conditie: Zeer goed, hoewel de foto's iets 'glooien', wat op de foto's moeilijk zichtbaar te maken is. Mooie set.
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)
Minimumbod: €
U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.