Johann A.W. von Stein - Litho in goudtinten 'Ernst, vastberadenheid, hoop' (1933)

45. Johann A.W. von Stein - Litho in goudtinten 'Ernst, vastberadenheid, hoop' (1933)

Bijzondere in goudtinten afgedrukte lithografie met een voorstelling die gekenmerkt wordt door het perspectief en de devotie die we kennen van het werk van Jan Toorop. Drie vrome gezichten tonen en-profil de ernst, vastberadenheid en hoop die het werk dan ook als titel of onderschrift meekreeg. Het is een ontwerp voor een kalender in 1933 voor Van der Elst & Matthes Kunstmest te Amsterdam. In de plaat gesigneerd. Fraai gelijst achter glas in een contemporaine Art Deco lijst.

* Johann A.W. von Stein (Haarlem 1896 – 1965 Naarden) studeerde in Delft en werd Hoofd Ontwerpstudio van Drukkerij Rotagravure in Leiden, waar hij o.a. affiches en programma’s ontwierp. Von Stein heeft ook veel ontworpen voor het weekblad 'De Reclame'. Daarbuiten was hij vooral bekend als kunst- en portretschilder.

Opdrachtgevers voor het ontwerpen van affiches waren bijvoorbeeld Philips, AVRO, de ANWB, Avifauna en de Gemeente Naarden. Verder staat hij onder meer belend om zijn Rotterdamse Lloyd posters, die als reproducties nog overal verkrijgbaar zijn.

Hij studeerde aan de Rijksacademie voor beeldende kunsten in Amsterdam, en was lid van de Vereeniging Sint Lucas en de Vereeniging van Beeldende Kunstenaars (Naarden-Bussum).


Prijsindicatie: 60 - 120
Afmetingen: 47 x 34 cm.
Conditie: Lichte sporen van ouderdom papier, klein en vrijwel niet zichtbaar scheurtje links in de marge. De fraaie lijst heeft lichte beschadigingen.
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)
Minimumbod: €
U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.