Erasmus Bernhard van Dulmen Krumpelman - Olieverf op paneel 'stadsgezicht, mogelijk Weesp'

50. Erasmus Bernhard van Dulmen Krumpelman - Olieverf op paneel 'stadsgezicht, mogelijk Weesp'

Oud stadsgezicht van de hand van Erasmus Bernhard van Dulmen Krumpelman. Waarschijnlijk betreft het Weesp.

Van Dulmen groeide op in Amsterdam. Hij volgde een particuliere tekenopleiding aan de Hendrik de Keyserschool en vervolgde zijn studie aan de Rijksnormaalschool voor tekenonderwijs. In 1918 werd hij lid van Arti et Amicitiae en exposeerde geregeld op ledententoonstellingen. Hij kwam in contact met kunstenaars August Allebé, George Hendrik Breitner en Willem Witsen, die hem hielpen zijn stijl te ontwikkelen. Hij schilderde met name in een impressionistische stijl. Na zijn huwelijk in 1921 vestigde hij zich in Drenthe. Hij kwam daar in aanraking met schilders van Groninger kunstkring De Ploeg, waarna zijn schilderstijl losser en kleuriger werd. Hij schilderde en tekende onder meer landschappen, stadsgezichten, circustaferelen en portretten.

Aan de leeftijd van het paneel en de lijst te zien, en de klassiek donkere kleurstelling van het stadsgezicht onder invloed van Breitner en Witsen, betreft het een vroeg werk.

Gesigneerd linksonder. In klassieke oude houten lijst.


Prijsindicatie: 500 - 600
Afmetingen:
Conditie: Het werk is in goede staat , het paneel zit losjes in de lijst. De lijst heeft wat beschadigingen. Zie ook de afbeeldingen voor een eigen indruk.
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)

Verkoopprijs: € 400

U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.