Crucifix van de Gebroeders Van Paridon

39. Crucifix van de Gebroeders Van Paridon

Schitterend beeld van Christus aan het kruis van opaline tegelfragmenten in houten frame. Van de hand van de gebroeders Paridon te Amsterdam. Met monogram zowel links- als rechtsonder.

* De familie Van Paridon zou rond de eeuwwisseling begonnen zijn in een boerderijtje in de Potgieterstraat in Amsterdam. Rond 1905 openden de broers Pieter (1876), Peter (1885) en Hendrik van Paridon (1887) een atelier in de Rozenstraat in de Jordaan, waar zij gipsen beelden maakten van componisten en mythologische figuren. Later gingen de gebroeders, afkomstig uit een katholieke familie uit Baarn, over op religieus beeldhouwwerk. Grote kerkbeelden onder de naam ‘Paridur’ en kleinere beelden voor de huiskamer. De grote kerkbeelden vonden niet alleen hun weg in Nederland, een aanzienlijk deel ging naar het buitenland. Na het overlijden van Peter van Paridon in 1928 openden de twee overgebleven broers in mei 1929 de winkel op de N.Z. Voorburgwal onder de naam ‘Van Paridons’s Religieuze Kunsthandel’. Het atelier in de Rozenstraat werd uitgebreid met de nr's 44-48. Na de oorlog gingen zij ook brandschilderen, eerst opaline en later glas-in-lood.


Prijsindicatie: 50 - 100
Afmetingen: 33,5 x 27,5 x 2 cm.
Conditie: Uitstekend.
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)
Minimumbod: €
U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.