Pop van een Japanse geisha in traditionele kledij (jaren '80)

22. Pop van een Japanse geisha in traditionele kledij (jaren '80)

Fraaie pop in de vorm van een Japanse geisha in een gedecoreerde rode kimono met een brede zwarte goudgestikte ceintuur met een grote strik aan de achterzijde. De waaier en het ruim vallende gele hoofddeksel maken het plaatje compleet. De pop staat op een zwart gelakt basement.

* In een traditie die al sinds de 18e en 19e eeuw in Japan bestaat is een geisha (letterlijk: 'kunstpersoon') een gezelschapsdame die als muze fungeert voor artiesten. Kenmerkend voor de geisha zijn de kunstige pruik van zwart haar, het witgemaakte gezicht met de rode lippen en een opvallend versierde kimono of zijden kleed dat op een bepaalde manier om het lichaam geknoopt is. Oorspronkelijk luisterden Geisha's gelegenheden op met klassieke Japanse muziek, zang en dans. Zij werden beschouwd als toonbeelden van schoonheid en verfijnde cultuur. Geisha's worden vaak ten onrechte verward met courtisanes, ofwel escortes die meer met prostitutie geassocieerd werden. In Japan zijn vandaag de dag nog enkele tientallen geisha's actief.

** Leestip: 'Memoirs of a geisha', een historische roman van Arthur Golden - geeft een leuke inkijk in het leven van een geisha. Voor de niet-(zo graag-)lezer: de roman is verfilmd in 2005 en won maar liefst 4 Academy Awards. Zowel boek als film is aan te raden.


Afmetingen: Hoogte 54 cm, voetstuk 24 x 20 cm.
Conditie: In goede staat.
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)

Verkoopprijs: € 3

U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.