Art Deco - Olieverfschilderij van pin-up met masker en cape (jaren '30)

6. Art Deco - Olieverfschilderij van pin-up met masker en cape (jaren '30)

Schitterend gedetailleerde voorstelling in olieverf op board van een naakte dame in masker en cape die schalks 'de camera in kijkt' of de kijker (lees: voyeur) aankijkt. Het is dus een soort peepshowachtige voorstelling waarbij je als kijker medeplichtig wordt gemaakt aan iets geheims, of liever ondeugends. De pin-up was reeds sinds de 20-er jaren in opkomst, waarbij schaars geklede dames aan de muur geprikt konden worden (in de vorm van foto, poster of illustratie). Kunstenaars als Al Moore, Gil Elvgren, Mel Ramos en Milo Manara brachten de traditie verder in de jaren '50 tot en met de jaren '90. En nog steeds is de pin-up niet uit het palet verdwenen.

Van de hier aangeboden pin-up girl is de maker onbekend, hoewel het werk gemerkt is met monogram 'AC'. Het gaat om een unieke, fijnzinnige en gedetailleerd weergegeven voorstelling waar de art deco-sfeer van af spat. Daarbij is het ook nog eens prachtig gelijst in een lijst met zilverfineer achter museumglas.


Prijsindicatie: 150 - 250
Afmetingen: 42 x 34 cm.
Conditie: Uitstekend.
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)
Minimumbod: €
U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.