Koffiepot uit het atelier van Klaas Gubbels + boek

7. Koffiepot uit het atelier van Klaas Gubbels + boek

Koffiepot uit het atelier van kunstenaar Klaas Gubbels, handgesigneerd in monogram aan de onderzijde.
Hierbij een boek met als thema de koffiepot van Gubbels.

‘Klaas Gubbels is a ducht painter and sculptor with a special love for coffee pots’. Treffender dan deze introductie van de engelstalige Wikipedia pagina die aan Klaas Gubbels (Rotterdam, 1934) is gewijd, valt één van de meest populaire actieve Nederlandse kunstenaars wellicht niet te karakteriseren. Zijn uitgebreide oeuvre is gewijd aan een zeer klein aantal huiselijke onderwerpen. Zijn stijl is tijdloos en zijn werk kent slechts een zeer trage evolutie. De geest van de Italiaanse grootmeester Morandi is nooit ver weg.

Zijn leven lang schildert hij koffiepotten, in alle soorten en maten. Zelf spreekt hij liever van ‘ketels’. In de loop der jaren lijken ze steeds abstracter te worden. Af en toe is een tafel of stoel van de partij. Meer niet. Saai wordt het echter nooit door de grote variatie aan uitingen: er zijn sculpturen, schilderijen, foto’s, zeefdrukken, litho’s, werken op doek, op papier, van ijzer en van glas. In een interview met Trouw gaf hij een inkijkje in zijn wereld van de koffiepot: “Voor mij zijn het gewoon levende wezens, met allemaal verschillende karakters. Er zitten agressieve en humeurige types bij, maar ook opgewekte en aanstellerige personages.”

Dit model is is nu te bemachtigen. De koper kan zelf kennismaken met het vrolijke karakter van deze koffiepot!


Prijsindicatie: 60 - 120
Afmetingen: Hoogte: 22 cm.
Conditie: In gebruikte conditie
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)
Minimumbod: €
U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.