Gandalf. Alternatief tijdschrift vol humor en erotiek - 9 nummers - (1968/1970)

32. Gandalf. Alternatief tijdschrift vol humor en erotiek - 9 nummers - (1968/1970)

Het alternatieve magazine Gandalf speelde in jaren van 1964 tot 1971 een taboe-doorbrekende rol in Nederland. Nu werden deze jaren toch al gekenmerkt door protest, flower-power, pacifisme en anarchisme, dit blad schuwde de kuise moraal van de jaren '50 absoluut niet, getuige de soms vrij expliciete, veelal erotische foto's.

De bijdragen in het blad waren veelal luchtig, humoristisch of satirisch van toonzetting. Ook godsdienst en kunst werden besproken. Over het algemeen met een zeer vette knipoog. Ook stonden er veelal literaire bijdragen van bekende auteurs, die soms later pas doorbraken.

Vanwege het vertonen van naaktfoto's, erotische tekeningen en satirische artikelen werd het blad enkele malen juridisch vervolgd met de intentie het te censureren of te bannen.

In totaal verschenen er 58 nummers van dit spraakmakende tijdschrift. Zeer verzamelwaardig cult-materiaal dus. Hier worden 9 nummers uit jaargang 4,5 en 6 aangeboden ('68, '69 en '70).


Prijsindicatie: 60 - 120
Afmetingen:
Conditie: Lichte gebruikssporen maar in goede staat.
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)
Minimumbod: €
U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.