Iron Man van urban street artiest Emma Wildfang - 2018

5. Iron Man van urban street artiest Emma Wildfang - 2018

Spuitverf, houtskool, potlood, was en inkt zijn de media waarmee pop-art straatartiest Emma Wildfang uit Oostenrijk haar helden (veelal iconen uit de hedendaagse muziek- of filmindustrie) op de dragers (veelal goedkope materialen zoals spaanplaat) weergeeft. Haar speciale verftechniek is iets waar zij sinds 2002 mee actief is, naast het ontwerpen van sieraden.

Hier afgebeeld is de - uiteraard - eigenzinnige Iron Man, zoals te zien in de gelijknamige film (er volgden nog 2 delen) uit 2008 met Robert Downey Jr. in de hoofdrol als de zelfingenomen Tony Stark (en Iron Man wanneer hij zijn pak aan heeft natuurlijk).

Het lijsten van urban of street art is natuurlijk een soort godslastering, maar de baklijst maakt het wel een bijzonder fraai geheel.

* Iron Man is een Amerikaanse superheldenfilm gebaseerd op de Marvel Comics-superheld Iron Man. De productie stond onder regie van Jon Favreau en ging op 14 april 2008 in Sydney in wereldpremière. Het is de eerste film in het Marvel Cinematic Universe.

Iron Man werd genomineerd voor Academy Awards voor de beeld- en de geluidsweergave. Het kreeg meer dan tien andere filmprijzen daadwerkelijk toegekend, waaronder een Satellite Award voor de montage van Dan Lebental en Saturn Awards voor zowel de beste sciencefictionfilm, regisseur Favreau als hoofdrolspeler Robert Downey Jr.


Afmetingen: 32 x 42 cm (beeld 30 x 40 cm).
Conditie: Uitstekend.
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)

Verkoopprijs: € 40

U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.