Gedreven bronzen wandreliëf met portret van Peter Paul Rubens op groot formaat (diameter 66 cm!) - ca. 1920

28. Gedreven bronzen wandreliëf met portret van Peter Paul Rubens op groot formaat (diameter 66 cm!) - ca. 1920

Prachtig vormgegeven ronde wandplaquette met in reliëf het portret van de wereldberoemde Vlaamse barokschilder Peter Paul Rubens, gedreven in koper. Het gaat om een wandbord met groot formaat, want de diameter is maar liefst 66 centimeter! De plaquette draagt onder het portret een signatuur ('Joh. de Rae(d)t' of 'Joh. de Raadt', lastig te ontcijferen en/of terug te vinden).

* Peter Paul Rubens (Siegen, 28 juni 1577 – Antwerpen, 30 mei 1640) was een Zuid-Nederlands (lees: Belgisch schilder van de Vlaamse barok, tekenaar, tapijtontwerper en diplomaat, werkzaam in Antwerpen.

Rubens schilderde veel altaarstukken en had daarbij hulp van een groot atelier in Antwerpen, maar ook verbeeldde hij het levensverhaal van Maria de' Medici in het Palais du Luxembourg in Parijs en dat van de Engelse koning Jacobus I in Whitehall in Londen. Rubens maakte ook werk voor de Spaanse koningen Filips III en Filips IV. Hij had een prachtig huis aan de Wapper, het 'Rubenshuis' en kocht later kasteel 't Steen in Elewijt.

Rubens bestudeerde zijn hele leven lang de kunst van de Oudheid en de Renaissance en gebruikte veel mythologische motieven in zijn kunst. Met name Titiaan van de Venetiaanse School was een groot voorbeeld voor hem. Hij had nauwe contacten met de jezuïeten en zette zich met hart en ziel in voor de Contrareformatie en de verheerlijking van verschillende personen.

Rubens trouwde tweemaal, met Isabella Brant en Hélène Fourment en had met hen acht kinderen.


Prijsindicatie: 150 - 250
Afmetingen: Diameter 66 cm.
Conditie: Uitstekend.
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)
Minimumbod: €
U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.