Reglement op het Sluiten en Openen der Poorten en Boomen der Stadt Groningen (1725)

11. Reglement op het Sluiten en Openen der Poorten en Boomen der Stadt Groningen (1725)

Een pamflet van burgemeester S.L. Gockinga en secretaris W. van Swinderen gepubliceerd in 1727 bij ordinaris stadsboekdrukker Gesina Elama.

Aanleiding voor dit reglement is dat bij het stadsbestuur van Groningen klachten zijn binnengekomen over het ontijdig sluiten van de toegangen over land en water naar de stad. In deze publicatie worden strikte(re) aanwijzingen - tijden, procedures, protocollen e.d. - gegeven voor het wachtpersoneel dat de stadspoorten en de slagbomen over de waterwegen bewaakt.

Gedrukt op handgeschept papier met watermerk. Met het Groninger stadswapen en de hoofdletter (kapittel) A fraai in hout gegraveerd. Gevat in een contemporaine mintgroene papieren omslag met eveneens een watermerk ('BANK'). Zie foto's.

Het gaat om een besluit genomen door de burgemeester en de raad in 1925, waarvan deze publicatie het resultaat is van twee jaar later.


Prijsindicatie: € 100 - € 200
Afmetingen: 19 x 16 cm.
Conditie: Zeer goed.
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)
Minimumbod: €
U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.