Bordeaux Supérieur methusalem, een formaat fles die de benaming eer aandoet: 6L!

6. Bordeaux Supérieur methusalem, een formaat fles die de benaming eer aandoet: 6L!

Een Bordeaux Supérieur uit het jaar 2000 in een joekel van een fles, met een inhoud van maar liefst 6 liter! De meeste mensen kennen de Magnum wel (= 3 liter), maar dit formaat heet de Methusalem. Daar kun je een bescheiden feestje of etentje behoorlijk mee oprekken.

Deze rode wijn van Chateau Naudonnet is een blend van 3 druivensoorten: de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en de Merlot. De proefnotitie: een krachtige, ietwat aardse maar soepele wijn met donkere tonen van braambessen, een vleugje lavendel en zoethout. Hij is juist op dronk en uitstekend te combineren met bijvoorbeeld rund- of kalfsvlees, wild of gevogelte, maar ook lekker bij een kaasfondue of stevige quiche.

In ieder geval een 'wijntje' waar je niet zomaar omheen kunt... Proost!

* De wijnen uit de herkomstbenaming Bordeaux Superieur zijn geproduceerd in de wijngaarden van Bordeaux, maar afkomstig van wijnstokken die ouder zijn dan het gemiddelde. Bordeaux Superieur staat in voor de helft van de wijnproductie in de hele Bordeaux-regio. Wijn van de herkomstbenaming Bordeaux Superieur is onderworpen aan strenge criteria. De criteria voor dit type wijn zijn nog strenger dan voor de gewone AOC Bordeaux. In het productieproces moet men oudere wijnstokken gebruiken. De rijpingsperiode voor de geproduceerde wijnen moet minstens negen maanden bedragen voordat men de flessen mag verkopen. Dit type wijn wordt vooral gewaardeerd om zijn elegantie, stijl en aromatische complexiteit.


Prijsindicatie: € 75 - € 150
Afmetingen: Hoogte 50 cm, diameter 16 cm.
Conditie: Zeer goed.
Verzendinformatie: Gezien het gewicht, formaat en kwetsbaarheid enkel afhalen.

Verkoopprijs: € 70

U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.