F. Siegl - Beschilderd gipsen beeld van Pierrot (jaren '30)

8. F. Siegl - Beschilderd gipsen beeld van Pierrot (jaren '30)

Gipsen beeld van een Pierrot uit de jaren '30 van de Art Deco periode. Gesigneerd op de voet. Een even ingetogen als sfeervol beschilderd gipsen beeld(je) van een Pierrot van de hand van F. Siegl, een kunstenaar uit de jaren '30 waarover weinig terug te vinden is. De Art Deco invloeden uit de tijd zijn zeer zichtbaar in de uitvoering van het beeld.

* Het personage van Pierrot komt uit de Commedia dell'arte, waar hij Pedrolino heet. Tegenwoordig komt men hem tegen in het circus en in pantomimevoorstellingen. In de commedia dell'arte is Pedrolino een Zanni (een dienaar). Hij is naïef, charmant en zeer trouw. Een kalme persoon doch eenmaal kwaad tot agressie te bewegen, maar meestal krijgt hij zelf de meeste klappen. De beroemde geschilderde traan is een gevolg van de geliefde subplot van de liefde van Pierrot voor Columbina die hem laat zitten voor Arlecchino (die wij kennen als de Harlekijn, vaak met een zwart masker). Echter, ook Arlecchino krijgt Columbina niet; meestal lacht zij hem gewoonweg uit.


Afmetingen: Hoogte 34 cm, voet 12 x 11 cm
Conditie: Met enige sporen van ouderdom/gebruik (vlekjes en minieme beschadigingen, met name op/aan het voetstuk, zie foto's)
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)

Verkoopprijs: € 1

U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.