Winkelblik Van Nelle in een ontwerp van Jac. Jongert (jaren '30/'50)

35. Winkelblik Van Nelle in een ontwerp van Jac. Jongert (jaren '30/'50)

Een zeer fraai bewaard gebleven voorraadblik van Van Nelle's Thee & Koffie dat gebruikt werd in de jaren '30, '40 en '50. Het ontwerp is van Jac. Jongert (1883-1942), die veel ontwerpen voor Van Nelle gemaakt heeft. Bekend zijn bijvoorbeeld ook zijn affiches.

Het gaat hier om een rechthoekig, hoog blik met scharnierend deksel met een mintgroene kleur. Op elke zijde dezelfde tekst in strakke letters, in (gebroken) wit. Ook het deksel volgt dit kleurenschema en tekst. Het deksel heeft aan de voorzijde een knop, die vaak ontbreekt. Aan de binnenzijde van het deksel bevindt zich een zwart rechthoekig kader met tekst:

'Deze bus wordt alleen aan onze afnemers in bruikleen gegeven, die daarin onze verpakte Koffie en Thee bewaren, en moet ons worden uitgeleverd, zodra zij daarmee ophouden. DE ERVEN DE WED. J. VAN NELLE'

De strakke vormgeving stonden voor modern en vooruitstrevend, het imago waarmee Van Nelle zich wilde onderscheiden van de concurrenten.

* Jacob (Jac.) Jongert (Wormer, 22 juni 1883 – Reeuwijk, 9 november 1942) was een Nederlands graficus, grafisch ontwerper, illustrator, interieurontwerper, wandschilder, glazenier, kunstschilder, sierkunstenaar, reclameontwerper, keramisch ontwerper, etser, tekenaar, lithograaf en boekbandontwerper. Ook doceerde hij aan de rijksacademie in Amsterdam.


Afmetingen: 41,5 x 30 x 38 cm.
Conditie: Op enige ouderdomssporen (wat aanslag, roest en krasjes/butsjes) na zeer goed.
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)

Verkoopprijs: € 25

U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.