Franse mantelklok bezet met beeld van Emile Guillemin getiteld 'Le Houblon' en pendantstel van kandelaars uit het atelier van Samuel Marti (19e eeuw)

44. Franse mantelklok bezet met beeld van Emile Guillemin getiteld 'Le Houblon' en pendantstel van kandelaars uit het atelier van Samuel Marti (19e eeuw)

Schitterend vormgegeven mantelklok of pendule uit het atelier van Samuel Marti (beroemd 19e eeuws klokkenmaker uit Parijs) met marmeren basement bezet met een beeld van zamac getiteld 'Le Houblon' (=hop) van de hand van Emile Guillemin (1841-1907), een frans beeldhouwer uit de Belle Epoque (de bloeiperiode in Frankrijk en België voorafgaand aan de Eerste Wereldoorlog. De emaillen wijzerplaat is op fraaie wijze met de hand beschilderd. De klok wordt geflankeerd door een pendantstel van twee 4-lichtskandelaren van messing op een marmeren onderstel. De fraai gebeeldhouwde dame in gewaad die het 'centerpiece' van de mantelklok vormt houdt dus een takje hop vast.


Prijsindicatie: 250 - 350
Afmetingen: Hoogte 56,5 cm, breedte 29,5 cm, met 2 4-lichts kandelaren (51,5 cm hoog)
Conditie: Zeer goed, inclusief opwindsleutel. Minieme gebruikssporen en een lichte schaafplek op de jurk van de afgebeelde dame.
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)
Minimumbod: €
U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.