Cesar Domela - Boek met kleine zeefdruk

9. Cesar Domela - Boek met kleine zeefdruk

Boek ‘Cesar Domela’ (1990)
96 pagina’s

Boek inclusief een kleine zeefdruk van de cover en een promotiefolder voor de tentoonstelling in het Van Reekum Museum.

Deze schaarse uitgave van het Van Reekum Museum kent een oplage van slechts 1500 stuks. Er wordt een dwarsdoorsnede van het oeuvre van Domela gepresenteerd, grotendeels in kleur en sommige paginagroot. Voor zowel zijn befaamde reliëfs, de olieverfschilderijen als zijn grafiek is ruime aandacht.

De beknopte teksten (in Nederlands en Frans) die zijn toegevoegd, plaatsen Domela in zijn context. Hij groeide op als zoon van de beruchte socialistische voorman Ferdinand Domela Nieuwenhuis en werd als kunstenaar sterk beïnvloed door het contact dat hij in Parijs had met De Stijl kopstukken Piet Mondriaan en Theo van Doesburg. Al in 1924 stelde Van Doesburg ‘den jongen Hollandschen schilder Cesar Domela’ voor aan het lezerspubliek van het tijdschrift De Stijl. Voor wie een korte geschiedenis van de carrière van Domela en vooral veel beeldmateriaal wenst, biedt dit handzame boek een leuke kennismaking.


Afmetingen: 24 x 24 cm.
Conditie: In goede staat. Bekijk ook de foto's voor een eigen indruk.
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden (kosten worden na de veiling apart verrekend)

Verkoopprijs: € 1

U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.