Corneille - Seriegrafie 'Salome' (E.A. exemplaar)

5. Corneille - Seriegrafie 'Salome' (E.A. exemplaar)

Deze ingelijste seriegrafie van de bekende Cobra kunstenaar Guillaume Corneille is een schaarse ‘Epreuve d’artiste’. Ofwel: een exemplaar dat buiten de handel voor de kunstenaar of uitgever zelf was bestemd. De seriegrafie komt uit een portfolio van meerdere werken die Corneille vervaardigde over Salome.

Deze vrouw, die leefde in de eerste eeuw na Christus, eiste en kreeg volgens de overlevering in het Oude Testament het hoofd van John de Baptist. In de christelijke Middeleeuwse kunst werden passages uit dit verhaal veelvuldig afgebeeld.

Oscar Wilde gaf er zijn eigen draai aan door Salome in de jaren 1890 als femme fatale te representeren in het toneelstuk getiteld ‘Salome’. Deze controversiële interpretatie zorgde ervoor dat Wilde in Londen verboden werd om het stuk op te voeren, waarop hij moest uitwijken naar Parijs.

Corneille’s werk borduurt voort op de interpretatie van Wilde, maar hij voegt er een opmerkelijk element aan toe. Op dit werk zien we Salome met het hoofd, dat echter de trekken van Corneille zelf heeft gekregen. Een bijzonder stuk.


Prijsindicatie: € 200 - € 400
Conditie: Het werk is in zeer goede staat. De lijst heeft wat beschadigingen. Bekijk ook de foto's voor een eigen indruk.
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden.

Verkoopprijs: € 140

U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.