Collectie persoonlijke attributen van vliegenierster Ines van den Broek d'Obrenan (jaren '30/'40)

50. Collectie persoonlijke attributen van vliegenierster Ines van den Broek d'Obrenan (jaren '30/'40)

Parafernalia vliegenierster/pilote:
Brillen, helmen, kompas, navigatie-instrumenten.
Tankbrieven, garantiebewijzen, instructieboekjes etc.
Collectie in rieten koffertje en lederen tas.

Een bijzonder leuk en interessant geheel aan persoonlijke spullen aangaande Ines van den Broek d'Obrenan en haar vliegtuig, de Hornet Moth G-AEWY toestel 8116.

De collectie bestaat uit:
twee pilotenbrillen, twee vluchthelmen (één van leer en één van katoen), een koptelefoon om vast te zetten in de kapjes, notitieboekje met tankgegevens van 6-7-'38 tot en met 20-8-'38, bijbehorende brandstofkwitanties op naam van Van den Broek d'Obrenan (waarvan de meeste van Shell), papieren en kunststoffen navigatiehulpmiddelen, houten kompasje, een kunststof bordje 'aircraft weight schedule' en garantiebewijzen voor het vliegtuig uitgegeven op 5 mei 1937 door de De Havilland Aircraft Co., brieven i.v.m. het vliegtuig, enkele instructieboekjes, een "omschrijving theoretische eischen voor het vliegbewijs A", een exemplaar van de Nederlandse luchtvaartwet, een Guide Aerien France 1935-1936 en ca. 30 (vlieg-)kaarten; dit alles bewaard in leren tas (defect) en een klein rieten koffertje.

Een museale collectie aan persoonlijke vlieggeschiedenis van één van Nederlands eerste vrouwelijke piloten, die ook vloog voor de KLM.


Prijsindicatie: 200 - 300
Afmetingen:
Conditie: In gebruikte maar verzamelwaardige staat
Verzendinformatie: Het item kan worden afgehaald in Groningen. Het item kan aangetekend worden verzonden.
Minimumbod: €
U kunt Registreren of Inloggen om te bieden.